Unikén Kft.

Ügyvezető: Kovács László

Elérhetőség: uniken@uniken.hu

Az Unikén Bt. 1998-ban alapult, két személy tulajdonában álló vállalkozás, mely 2006-ban alakult át Kft.-vé. A cég székhelye és telephelye Kecelen található, de Kiskőrösön is rendelkezünk egy fiókteleppel. A nagykereskedés megalapításának célja, hogy a Budapesti Vegyiműveknek konkurenciát jelentsünk a kéndioxid gáz forgalmazásban. Cégünk, a kezdetek óta törekszik egy stabil nagykereskedői hálózat kialakítására, melyen keresztül a termékeink képesek eljutni gyakorlatilag az ország összes gazdaboltjába.

Főtevékenységünk M.n.s.egyéb vegyi termék gyártása, melynek TEÁOR '08 kódja 2059. Háztartás-vegyipari termékek gyártásával, csomagolásával és vegyipari anyagok kereskedelmével foglalkozunk. Cégünk MSZ EN ISO 22000:2005 és 9001:2009 minőségbiztosítási rendszert üzemeltet.

Vállalkozásunk 10 éve kizárólagos magyarországi képviselője a BASF AG kálium-metabiszulfit termékének. Emellett számos vegyipari anyagot forgalmazunk borászati, savanyítóipari cégek részére. Csomagolással (10 g – 10 kg kiszerelés között, borászati, savanyítóipari kiszerelések, továbbá műtrágyák, tisztítószerek) 2006 óta, míg vegyipari termékek gyártásával (lefolyótisztító, vízkőoldó, kénessav, nátriumbiszulfit-oldat, stb.) 2012 óta foglalkozunk.

Főként a Közép-Kelet-Európai régióból, összesen 17 országból rendelkezünk külföldi kapcsolatokkal és elsősorban ebből a térségből származik az exportbevételünk nagy része is. Vegyipari kereskedő partnereink (Brenntag Kft, Medimpex Zrt) és a gyógyszergyártók (Chinoin Zrt, Egis Zrt.) mellett a gyártott, csomagolt termékeink vevőköre is folyamatosan bővül. 2014-ben a Reál Hungária Kft, 2015-ben a CBA (Hansa-Kontakt Kft.) és a Tesco Globál Zrt. is az ügyfelünk lett.

Cégnevünk az „UNIKÉN” és az élelmiszeripari kiszerelésünkhöz a „KONYHAINAS” márkanév jogvédettek. Csomagolt termékeinkre jellemző az egyediség, a vevői igényekhez való igazodás és a vevő által elvárt magas színvonal.

 

Comments are closed.