Eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés pályázatok megjelenése októberben?

Eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés pályázatok megjelenése októberben?

Áttekintés az elmúlt hetek eseményeiről

Az elmúlt hetekben számos hivatalos és informális forrásból kaphattak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy milyen pályázati konstrukciókra számíthatnak a hazai mikro-, kis-és középvállalkozások 2014 év végén. Heti hírlevelünkben az elmúlt időszak eseményeit, híreit foglaljuk össze olvasóink részére.

Augusztusban érkezett a hír, mely szerint már szeptemberben elérhetők lesznek a korábban nagy népszerűségnek örvendő, vállalkozások által régóta várt gép-és eszközbeszerzést célzó pályázatok – erről hírlevelünkben is tájékoztatást nyújtottunk
Azonban a pályáztatás megindításához szükséges alapdokumentumok még a mai napig egyeztetés alatt állnak Magyarország és az Európai Unió között, a hazai intézményrendszer csak a magyar költségvetés kockázatvállalása mellett írhat ki pályázatokat.
Fenti okokból kifolyólag forrásaink alapján arról tájékoztattuk ügyfeleinket, hogy ezt a kockázatot mégsem vállalja a Magyar Állam, tehát várhatóan csúszik a pályázatok megjelenése.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatók és interjúk formájában újabb biztató hírekkel szolgált az elmúlt hetekben, melyek alapján:
2014. október 6. után legalább 9 pályázat megjelenése is várható, melyek közül
Eszközbeszerzést támogató pályázati felhívás is megjelenik 5 milliárd Ft-os keretösszeggel, és
Várhatóan Telephelyfejlesztést támogató kiírásra is számíthatnak ügyfeleink!
Fenti információt megerősíti a Magyar Közlönyben megjelent 1509/2014. (IX. 16.) kormányhatározat, mely itt tekinthető meg: http://bit.ly/1DUTD4Y
További forrásaink:

Portfólió.hu, 2014. szeptember 17.: http://bit.ly/1DUTcYp

Menedzsment Fórum, 2014. szeptember 25.: http://bit.ly/1rBxDXD

Portfólió.hu, 2014. szeptember 25.: http://bit.ly/1vrtMvP

Portfólió.hu, 2014. szeptember 29.: http://bit.ly/1xwyr3A

 

Valóban várható a pályázatok megjelenése? Érdemes készülni!

Az ellentmondásos hírek ellenére bízhatunk a pályázatok megjelenésében, ezt igazolják a Magyar Közlönyben is megjelent kormányhatározat és Csepreghy Nándor egyre sűrűsödő nyilatkozatai. Október első felében tehát számíthatunk Eszközbeszerzés és Telephelyfejlesztés pályázatok megjelenésére.

Hogyan érdemes készülni?

Mivel a pályázatokra elkülönített forrás 5 milliárd Ft, ezért a keretösszeg gyors kimerülésére lehet számítani. Ezért minden ügyfelünknek a következőt javasoljuk:

A mellékelt adatbekérőn (kattintással tudja letölteni) mutassa be számunkra az Ön és vállalkozása által tervezett fejlesztéseket, terveket, és küldje vissza részünkre, valamint
a beszerezni kívánt eszközökről, gépekről, hardverekről és szoftverektől kérjen be árajánlatot, melyet szintén juttasson el részünkre!
Vállalkozásunk díjmentes mérlegelemzési szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. Amennyiben a kitöltött adatkérőt eljuttatja hozzánk, munkatársunk elemzést végez és tájékoztatja Önt, hogy milyen projektek megvalósítására alkalmas a pénzügyi helyzete alapján.

Milyen támogatásra számíthatnak a pályázók?

A 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozó támogatási arányokat az alábbi táblázatban foglaljuk össze. Mikro-és kisvállalkozások (legfeljebb 49 főt foglalkoztató, 10 millió eurónál kisebb árbevételt elért cégek) részére érhető el a legmagasabb támogatási arány, míg a középvállalkozások (legfeljebb 249 főt foglalkoztató, 50 millió eurónál kisebb árbevétellel, vagy 43 millió eurónál kisebb mérlegfőösszeggel rendelkező cégek) is kedvező támogatási arányra számíthatnak.

Terület:                          Nagyvállalat :    Középvállalkozás:    Mikro-és

kisvállalkozás:

Észak-Magyarország,

Észak-Alföld,

Dél-Alföld, Dél-Dunántúl:               50%                  60%                         70%

Közép-Dunántúl:                            35%                  45%                        55%

Nyugat-Dunántúl:                           25%                  35%                        45%

Közép-magyarországi régió*:       0-35%             10-45%                   20-55%

 

* A Közép-Magyarországi régióban településenként változik a támogatás aránya. Kérje tanácsadóink segítségét!

Amennyiben érdekli a jelenlegi pályázati lehetőség, kérjük írjoninfo@palyazatok.eu e-mail címre.

Comments are closed.