A Nemzetgazdasági Minisztérium 58 milliárd forint értékben ír ki öt pályázatot

A Nemzetgazdasági Minisztérium 58 milliárd forint értékben ír ki öt pályázatot abból a kilencből, amellyel a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus első 120 milliárd forintos kerete megindul - jelentette be ma reggeli sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter szavaiból kiderült, hogy az NGM átszabta a kis- és középvállalkozói (kkv) szektornak megnyíló pályázati keretet: 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre a technológiai korszerűsítésre, a külpiaci megjelenést támogató pályázatok kerete pedig 1,5 milliárd lesz.

Kis- és középvállalkozások ipari kapacitásbővítését támogató pályázat

Glattfelder Béla, a tárca gazdaságszabályozásért felelős államtitkára elmondta: a kis- és középvállalkozások ipari kapacitásbővítését támogató pályázat során elnyerhető forrás 10-100 millió forint közötti összeg, a vissza nem térítendő támogatás maximális aránya a beruházással megvalósult érték 50 százaléka. A támogatást a feldolgozóiparbanműködők vehetik igénybe gyártókapacitás fejlesztésre (új gépek, berendezések beszerzése) és az ahhoz kapcsolódó építési tevékenységekre, infrastruktúra fejlesztésre, anyagmozgató gépekre, informatikai fejlesztésre.

Pályázók felé követelmény: min. 10 fő foglalkoztatása, illetve, hogy az árbevétel minimum fele a fejlesztéssel érintett iparágból származzon.

Várhatóan 200 db pályázatot támogatnak.

Kis- és középvállalkozás külpiacra jutásának elősegítése

A piacnyitás támogatására megjelenő kiírás elsősorban a külföldi vásárokon való megjelenést segíti, azoknál a vállalkozásoknál, amelyek magas feldolgozottságú, végfogyasztásra szánt termékeket állítanak elő. Az elnyerhető támogatás 3-7,5 millió forint közötti összeg 50%-os (egyes esetekben max. 70%) intenzitással.

Pályázók felé követelmény: a megvalósítás során kapcsolattartás külkereskedelmi intézményekkel ( pl. Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.), idegen nyelven beszélő munkatárs megléte, idegen nyelvű honlap, előzetes piackutatás.

Pályázni a következőkre lehet: kiállításon való megjelenés, bérleti díjak, marketing eszközök (csak a tartósak, nem lehetnek pl. tollak, papír alapú dolgok, egyszer használatos eszközök).

Új épület a termelő eszközhöz – fenntartási kritériumok pl. a tetőszerkezet min. 30%-a alkalmas legyen napenergia felhasználás létesítésére, a fűtés min. 50%-a megújuló energia alapú legyen, fosszilis víz melegítési rendszer nem támogatható.

Forrás: kormany.hu

Hogyan érdemes készülni?

Mivel a két pályázati konstrukcióra elkülönített forrás 10 milliárd Ft, ezért a keretösszeg gyors kimerülésére lehet számítani. Ezért minden ügyfelünknek a következőt javasoljuk:

A mellékelt adatbekérőn (kattintással tudja letölteni) mutassa be számunkra az Ön és vállalkozása által tervezett fejlesztéseket, terveket, és küldje vissza részünkre, valamint
a beszerezni kívánt eszközökről, gépekről, hardverekről és szoftverektől kérjen be árajánlatot, melyet szintén juttasson el részünkre!
Vállalkozásunk díjmentes mérlegelemzési szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. Amennyiben a kitöltött adatkérőt eljuttatja hozzánk, munkatársunk elemzést végez és tájékoztatja Önt, hogy milyen projektek megvalósítására alkalmas a pénzügyi helyzete alapján.

Amennyiben érdekli a jelenlegi pályázati lehetőség, kérjük írjoninfo@palyazatok.eu e-mail címre.

Comments are closed.