Fűtéskorszerűsítés pályázat elérhető magányszemélyeknek is

Jövő hétfőtől elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázati forrásból.

I. Fűtéskorszerűsítés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését, amelyre magyarországi lakóhellyel rendelkezőmagánszemélyek pályázhatnak. A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben.

2014. szeptember 22-től érhető el a pályázat.

II. Háztartási nagygépek (hűtők és fagyasztók) cseréje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 627,1 millió forinttal támogatja a háztartási nagygépek cseréjét, nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyek számára. Az elérhető támogatás a gépek beszerzési árának 50 százaléka, az A+ energiaosztályú készülékekre maximum 25 ezer forint, az A++ és A+++ gépekre legfeljebb 35 ezer forint.

2014. szeptember 25-től érhető el a pályázat.

III. Homlokzati nyílászárócsere

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,1 milliárd forinttal támogatja a homlokzati nyílászárók cseréjét, magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak. A megítélhető támogatás legfeljebb bruttó 520 ezer forint pályázatonként, utófinanszírozási rendszerben.

2014. szeptember 29-től érhető el a pályázat.

Pályázat beadásának módja:

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül lehet majd benyújtani. Az a természetes személy nyújthat be pályázatot, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu portálon.

A portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől számított 30 napon át lehetséges. A pályázatokat benyújtani pedig a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően, a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet.

A pályázati kiírásokról részletesen tájékozódhat majd a megjelenést követően a www.emi.hu oldalon.

Amennyiben érdekli a jelenlegi pályázati lehetőség, kérjük írjoninfo@palyazatok.eu e-mail címre.

Comments are closed.